Apunts

Acord per accés conjunt a les bases de dades de l'INE, AEAT, Seguretat Social, Banc d'Espanya i SEPE

L'acord estarà operatiu durant el primer trimestre de 2024.

Accés a investigadors que que realitzin treballs científics d'interès públic, a través de sol·licitud.

Vegeu la nota de premsa.

Atlas de la nueva vulnerabilidad urbana y social en España

Vegeu aquest projecte centrat en l'escala de "barri" i que parla de l'ús real del territori: com ens movem, com ens mesclem i perquè ens movem, en aquest cas a escala de barri, més enllà de l'ús que indiquen les dades oficials. Especialment interessant la relació que fa entre mobilitat i renda, i les conseqüències que té la reducció dels desplaçament en la segregació urbana i social. 

Índex Sintètic d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Local (ISODEL)

Interessant índex desenvolupat pel SOC. L’índex ISODEL està conformat per sis objectius i trenta-set indicadors que descriuen el funcionament dels aspectes relacionats amb l’ocupació i el desenvolupament econòmic d’un territori. Aquests estan agrupats en tres grups:

INE: errada en el mètode de càlcul del PIB i de la inflació?

Si el que explica l'article és cert, hi ha un greu problema en el mètode de càlcul que utilitza l'INE. No són indicadors menors!

https://www.eldiario.es/escolar/hay-grave-problema-ine_132_9021093.html

Gràcies Maria Herrero per compartir-ho!

Jornada: PRESENTACIÓ DELS NOUS INDICADORS DE PROGRÉS I BENESTAR

La Cambra de Comerç organitza aquesta jornada sobre indicadors "més enllà del PIB". Una de les ponents és n'Ada Ferrer, economista i investigadora de l'Institut d'Anàlisi Econòmica del CSIC (UAB) i amb qui, com recordareu, vam fer el seminari Economia i mesura del benestar quan vam visitar aquest institut el gener de 2015.

Data: dimarts, 14 de setembre de 12:00 a 13:30h

TRAM: Recopilació de dades d’origen i destí a través del wifi dels mòbils dels passatgers

Exemple d'ús de la Internet de les Coses, big data i modelització per adaptar l'oferta a la demanda del transport públic, en aquest cas el tramvia.

La competitivitat de les comarques de la demarcació de Barcelona, a examen. Anàlisi dels resultats pel període 2016-2018

Tercera edició de l'informe que analitza l’evolució dels sistemes de competitivitat comarcals a la província pel període 2016-2018, i que actualitza l'anterior informe que ab

Visualizador de dades descriptives de l'Agenda urbana

El Visualizador de dades descriptives de l'Agenda urbana és una eina SIG que permet generar cartografies amb informació georeferenciada de tots els municipis de més de 5.000 habitants.

Sessió amb l'AMB sobre àmbits territorials estadístics

Bon dia,

Molt interessant el projecte d'àmbits estadístics territorials que ens va presentar ahir el Víctor Ténez, Cap del Servei d'Estratègia Urbana i Metropolitana de l‘AMB. Clara també la seva explicació sobre els antecedents, el mètode utilitzat, les dificultats trobades i la utilitat d'aquesta escala d'anàlisi. Segur que tots nosaltres ens hi vàrem sentir representats.

Bones pràctiques: L'enquesta ciutadana amb l'Institut Santa Eulàlia de Terrassa. Dades per a observar la ciutat

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals ha inclòs com a tal L'enquesta ciutadana amb l'Institut Santa Eulàlia. Dades per a observar la ciutat. El BBP ha valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.