Informació del Col·legi de Registradors de la Propietat d'Espanya

Consulteu la informació que el Col·legi de Registradors ofereix al seu web (Portal Estadístico Registral), tant de caire mercantil (a partir de les inscripcions als registres Mercantils), com de la propietat (mercat immobiliari i hipotecari). També informació de procediments concursals (a partir de la informació de jutjats i del Registre Mercantil).

Dins de les Estadístiques Mercantils hi ha l’apartat Estadístiques a mida, que ofereix informació agregada del balanç, del compte de pèrdues i guanys i dades de personal dels darrers cinc anys. Permet desagregar la consulta fins a 4 dígits del CCAE i fins a escala de província.

A saber:

-No permet fer descàrrega massiva, per exemple de més d'un CCAE.

-No permet veure noms d'empreses.

-No és gratis, cobra 4 € o 5 € + IVA per descàrrega.

A l’apartat Estadístiques Mercantils també s’ofereix informació sobre:

-Estadístiques mensuals: constitucions, extincions, fusions, declaracions concursals, etc. agregada a escala de comunitat autònoma i província.

-Estadística centrada en les PIMEs.

-Informes (Monografies) amb continguts i àmbits territorials específics. Destaco aquesta: El rol de la dona a l'empresa espanyola, en què entre d'altra informació, es presenta el percentatge de dones presents en l'òrgan d'administració; i el número d'empleats, homes i dones, fixos i eventuals a partir dels comptes dipositats l'any 2022. Dades agregades a escala estatal.

-Etc.

Llegint la metodologia sobre les Estadístiques a mida he vist algunes coses rellevants: 

-No hi ha totes les empreses perquè hi ha Registres Mercantils que no aporten dades. Tanmateix és una mostra molt gran i significativa.

-No hi apareixen les grans empreses, tot i que aquestes són una immensa minoria: Atendiendo a criterios de interés general y de facilidad en la información tratada se han incluido los tamaños de empresa pequeña y mediana, excluyendo las empresas grandes.

-Exclouen empreses que no presenten comptes en algun dels dos anys que es recullen als dipòsit de comptes: han sido excluidas las empresas que no tenían actividad en alguno de los dos años indicados en el depósito de cuentas por diversas causas, fundamentalmente: estar en liquidación, de nueva creación, de tipo patrimonial (que tienen fines jurídico-fiscales y no presentan actividad), etc.

-Fan molta cuina netejant la base que els arriba del Registre Mercantil per garantir la seva coherència tant aritmètica-comptable com, tant com es pot, econòmica. Com no pot ser d'altra manera.

Gràcies Gerard per informar!

 

1 comentari

Canals, Pep

L'edició de l'Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, 2024 (amb l'anàlisi de les dades de l'any 2022) està en fase d'edició-maquetació. Quan tinguem data de presentació i publicació us ho farem saber. Posteriorment us facilitarem la base de dades utilitzada en l'anàlisi, que com sabeu, està subjecte a una sèrie de requeriments d'ús.