11 eines per fer infografies

1
Etiquetes:
Infografies
1
Temes:
General

9 comentaris

Membre inactiu

Fa uns dies que no es pot accedir a la pàgina habitual de Infogr.am 

Algú en sap alguna cosa?

Membre inactiu

Albert, heu fet servir la versió de pagament del Infogr.am o la lliure?

del Amor, Albert

Bones Santi!

De moment tot el que hem fet servir ha estat la versió lliure de cada eina :D

Reverté, Gerard

Jo us recomano algunes eines més:

PLOTLY: https://plot.ly/

TABLEAU PUBLIC: http://www.tableausoftware.com/products/public

CIRCOS: http://www.circos.ca/

I per als que els interessi interactuar amb els usuaris és molt recomanable Shiny (http://shiny.rstudio.com/). Imprescindible, però, saber programar amb R.

del Amor, Albert

Gràcies Pep! Molt interessant!

Per si us pot servir d'ajuda us comento (ràpidament) les eines que hem provat i/o utilitzat a l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental.

Infogr.am: Nosaltres hem començat a fer infografies automatitzades (només cal pujar les dades cada vegada que vulguis). És una eina molt accessible, fàcil d'utilitzar i molt visual. Aquí us deixo un exemple

Vennage: A diferència de l'anterior, aquesta és molt més personalitzable i editable. Aquest fet provoca que es necessiti una mica de coneixements i sensibilitat per al disseny gràfic. Nosaltres ho hem treballat amb un dissenyador i properament publicarem diferents infografies relacionades amb l'informe de conjuntura i altres estudis. 

Infochart: semblant a l'anterior però la vam rebutjar perquè era més difícil d'utilitzar i no tenia tantes opcions de personalització.

Many eyes: Portal per publicar les dades i visualitzar-les amb gràfics interactius. És una eina molt ineteressant i amb molts exemples de com utilitzar les teves dades. Té l'inconvenient de ser íntegrament en anglès, de manera que pot dificultar a algun dels nostres usuaris la interacció amb els gràfics publicats.

Comentar que gràcies a aquest article hem descobert el icharts i ja l'hem utilitzat per fer gràfiques bàsiques. És molt recomanable.

També teniu una nova opció! És molt simple i molt "resultona". Es tracta dels gràfics dels fulls de Càlcul de Google (Google spreadsheet). l'Excel de Google en línia. Podeu generar-los si teniu compte de Google i accedir des de Google Drive.

Si algú necessita un cop de mà amb alguna de les eines que hem fet servir, que no dubti en dir-ho :D

Membre inactiu

Gràcies Albert! Segur que et demanaré un cop de mà ;)

del Amor, Albert

Clar que sí! Qualsevol cosa que necessitis ja saps! :)

Triay, Roser

Prenem nota! L'exemple d'Infogr.am està força bé! La informació publicada és de fàcil lectura i molt amable. Molt digerible per una primera lectura de les dades.

S'hauran d'anar provant les eines, perquè tenim obert un camp molt gran de possibilitats. Sobretot, per a poder anar automatitzant el farragós treball de generar gràfics, i poder fer el salt a l'Excel.

Salutacions!

Roca, Roger

Molt interessant Albert, gràcies per compartir-ho!