11 eines per fer infografies

Darrera resposta: Xavier Villalba Cotado 04/10/2023 - 10:53
1
Etiquetes:
Infografies
1
Temes:
General

14 comentaris

Consegal i Coderch, Alícia

Bon dia!

Algú de vosaltres que utilitzi Infogram va demanar-los que afegissin a mapes els municipis de Catalunya amb les seccions censals?

Gràcies!

Reverté, Gerard

No, jo no ho he fet. Cal anar en compte amb les seccions censals, perquè cada any es modifiquen les seccions censals, i lo correcte seria que cada any la gent d'Infogram pugés un mapa amb les seccions censals.

Consegal i Coderch, Alícia

D'acord, ho tindré en compte. 

Sabem quan es fan públiques les modificacions?

Reverté, Gerard

Ni idea. Aquí et pots descarregar tots els shapes anuals des de 2002 (https://datacloud.icgc.cat/datacloud/bseccen_etrs89/shp/)

Membre inactiu

Fa uns dies que no es pot accedir a la pàgina habitual de Infogr.am 

Algú en sap alguna cosa?

Membre inactiu

Albert, heu fet servir la versió de pagament del Infogr.am o la lliure?

Membre inactiu

Bones Santi!

De moment tot el que hem fet servir ha estat la versió lliure de cada eina :D

Reverté, Gerard

Jo us recomano algunes eines més:

PLOTLY: https://plot.ly/

TABLEAU PUBLIC: http://www.tableausoftware.com/products/public

CIRCOS: http://www.circos.ca/

I per als que els interessi interactuar amb els usuaris és molt recomanable Shiny (http://shiny.rstudio.com/). Imprescindible, però, saber programar amb R.

Membre inactiu

Gràcies Pep! Molt interessant!

Per si us pot servir d'ajuda us comento (ràpidament) les eines que hem provat i/o utilitzat a l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental.

Infogr.am: Nosaltres hem començat a fer infografies automatitzades (només cal pujar les dades cada vegada que vulguis). És una eina molt accessible, fàcil d'utilitzar i molt visual. Aquí us deixo un exemple

Vennage: A diferència de l'anterior, aquesta és molt més personalitzable i editable. Aquest fet provoca que es necessiti una mica de coneixements i sensibilitat per al disseny gràfic. Nosaltres ho hem treballat amb un dissenyador i properament publicarem diferents infografies relacionades amb l'informe de conjuntura i altres estudis. 

Infochart: semblant a l'anterior però la vam rebutjar perquè era més difícil d'utilitzar i no tenia tantes opcions de personalització.

Many eyes: Portal per publicar les dades i visualitzar-les amb gràfics interactius. És una eina molt ineteressant i amb molts exemples de com utilitzar les teves dades. Té l'inconvenient de ser íntegrament en anglès, de manera que pot dificultar a algun dels nostres usuaris la interacció amb els gràfics publicats.

Comentar que gràcies a aquest article hem descobert el icharts i ja l'hem utilitzat per fer gràfiques bàsiques. És molt recomanable.

També teniu una nova opció! És molt simple i molt "resultona". Es tracta dels gràfics dels fulls de Càlcul de Google (Google spreadsheet). l'Excel de Google en línia. Podeu generar-los si teniu compte de Google i accedir des de Google Drive.

Si algú necessita un cop de mà amb alguna de les eines que hem fet servir, que no dubti en dir-ho :D

Villalba Cotado, Xavier

Moltes gràcies Pep,

Probarem algún d'aquests per fer les infografies al Consell...ara volia automatitzar una amb el compliment dels ODS i probaré quelcom...

Membre inactiu

Gràcies Albert! Segur que et demanaré un cop de mà ;)

Membre inactiu

Clar que sí! Qualsevol cosa que necessitis ja saps! :)

Triay, Roser

Prenem nota! L'exemple d'Infogr.am està força bé! La informació publicada és de fàcil lectura i molt amable. Molt digerible per una primera lectura de les dades.

S'hauran d'anar provant les eines, perquè tenim obert un camp molt gran de possibilitats. Sobretot, per a poder anar automatitzant el farragós treball de generar gràfics, i poder fer el salt a l'Excel.

Salutacions!

Roca, Roger

Molt interessant Albert, gràcies per compartir-ho!