XXII Dia de l'Estadística de Catalunya

Benvolguts/benvolgudes,

El proper divendres, 14 d'octubre se celebrarà el XXII Dia de l'Estadística de Catalunya. Com sabeu, enguany la Diputació de Barcelona, en el marc de la XODEL, coorganitza aquesta diada conjuntament amb la Societat Catalana d’Estadística. Veureu que el contingut de la jornada gira al voltant de la importància i utilitat de l’estadística en l’anàlisi socioeconòmica a escala local.

Estem molt satisfets dels/de les ponents que hi participaran:

Antonio Argüeso Jiménez, Subdirector General d’Estadístiques Sociodemogràfiques de l’INE i coordinador del Cens de població i habitatge 2021. Ens parlarà del resultat dels canvis metodològics que s’han realitzat en el Cens de població del 2021 i del que tindrem les primeres dades el proper dia 20 de novembre.

Karina Gibert Oliveras, enginyera i doctora en informàtica i catedràtica a la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC) i Directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC). Ens parlarà de la Intel·ligència artificial i les dades en la societat digital.

Després d’una pausa pel cafè, debatrem el paper de l’estadística i de l’anàlisi de dades en el món local en una taula rodona moderada pel company Roger Roca Saquero i composta per les persones següents:

  • Cristina Rovira i Trepat, Subdirectora general de Producció i Coordinació de l’Idescat.
  • Manuela Redondo Avilés, Cap de l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.
  • David Moreno Lobera, Enginyer Informàtic, Diplomat en estadística i soci consultor de la consultora Activa Prospect SL.
  • Gerard Reverté Calvet, Tècnic d’anàlisi socioeconòmica del Servei d’Estratègia i Governança de l’Ajuntament de Mataró.

Finalment, s’entregaran els premis del XXè Concurs Student d'Estadística Aplicada, organitzat per la UAB i l'Idescat, concurs que busca potenciar l’esperit de recerca i el gust per l’estadística aplicada entre els estudiants de les universitats.

Adjunto el programa. També podeu consultar-lo aquí i inscriure-us aquí

Dia: divendres, 14 d’octubre de 2022

Hora: 09:30h-13:30h

Lloc: Auditori del Pati Manning. C/Montalegre, 7 de  Barcelona 08001