Resum del Webinar del PEMB 'De la Barcelona dels 15' a la Catalunya dels 45': la metròpoli repensada'

Resum de l'interessant debat organitzat pel PEMB que ha servit per escalfar motors de cara a la definició dels reptes metropolitans del procés “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”.

Els ponents? L'ambientòloga especialitzada en canvi climàtic, Anna Pérez Català i l'expert en planificació estratègica i urbanisme i director de MCRIT, Andreu Ulied; tots dos comissaris de Barcelona Demà. Així com l'arquitecta i CEO de Mediaurban, Maria Sisternas; i el president de l'IaaC i consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa, Xavier Marcet.

L'objectiu del col·loqui era respondre algunes d'aquestes qüestions: En què consisteixen els models de la ciutat dels 15' i de la Catalunya dels 45'? Quins avantatges aporta el policentrisme en un territori com el nostre? Com cal articular la mobilitat per afavorir l'equilibri territorial? Com distribuir activitat econòmica i ocupació en el territori? Quina és l'organització territorial adequada per aconseguir-ho?