La població activa el 2031: el creixement de la força laboral sènior

Interessant article al blog 5centims.cat de la Societat Catalana d'Economia.

https://www.5centims.cat/poblacio-activa-2031/

En aquest apunt Mireia Farré, Cristina Rovira i Josep Anton Sánchez analitzen els resultats de les recents Projeccions de població activa de l’Idescat, que permeten fer una aproximació de quin és el futur de la força de treball de l’economia catalana, quant al nombre i la distribució per sexe, edat i territori. Les generacions nombroses, nascudes els anys seixanta i sobretot els setanta del segle XX, transitaran per la banda alta de la piràmide laboral i la participació laboral en aquestes edats creixerà, impulsada pels canvis legislatius que afavoreixen l’endarreriment de l’edat de jubilació.

També aquest altreCom serà la població l’any 2031 a les comarques i els municipis catalans?

https://www.5centims.cat/poblacio-2031-comarques-i-municipis/

Josep Anton Sánchez, Mireia Farré i Cristina Rovira analitzen els principals resultats comarcals i municipals de les projeccions demogràfiques de l’Idescat en l’horitzó de l’any 2031 i l’impacte de la covid-19 en la població.

Us recomano que tombeu pels articles que hi tenen publicats.