Sobre la subocupació i els/les treballadors/es pobres

Benvolgudes i benvolguts, ahir dijous vaig escoltar una intervenció d'en Santiago Niño Becerra al programa de RAC1 Versió RAC1. Va tractar diferents temes però vaig trobar molt interessant la seva reflexió sobre la subocupació i els/les traballadors/es pobres, és a dir les persones que tot i treballar estan per sota del llindar de la probresa perquè no treballen 40 hores/setmana per poder cobrar el salari mínim (ara de 950 €). Segons això, el 16% de la població que treballa a l'Estat és pobre.

Estic totalment d'acord amb ell. Cal posar el zoom en la subocupació i no quedar-nos només en la xifra oficial de l'atur (que ja sabem com es computa i els seus dèficits). Qualsevol govern veu positiu que l'atur baixi i l'afiliació a la seguretat social pugi, però encara estaria millor si també es mesurés la qualitat d'aquesta nova afiliació, és a dir, quines condicions salarials i laborals té. S'obtindria una foto més propera a la realitat. Si no es fa així, ens estem autoenganyant.

Adjunto l'audio. Us recomano escoltar-la a partir del minut 13' 15''

Notícia: https://www.rac1.cat/programes/versio/20200123/473091762914/nino-becerra-pedro-sanchez-yolanda-diaz-economia-salari-minim.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=whatsapp&utm_medium=social  
Darrera resposta: Maria Herrero 27/01/2020 - 09:34

1 comentari

Herrero, Maria

Pels ajuntaments és un tema molt important. La subocupació va relacionada amb temes de salut en general i de salut mental, i amb les futures pensions.