Iniciatives locals de xoc davant l'impacte de la COVID-19 (actualització nº 6 // 11 de maig)

Amigues i amics,

Enllaç al document ACTUALITZAT A l'11 DE MAIG.

Des de l'OTEDE hem elaborat un document amb el llistat de propostes, instruments i mesures de tipus econòmic i fiscal adoptades pel món local que estan publicades als webs dels ajuntaments, consells comarcals i agències de desenvolupament econòmic de la demarcació de Barcelona (n'hem visitat 120, també llistades al document). Aquest llistat s’ha complementat amb mesures recuperades d’altres crisis, o de la mateixa tradició de la promoció econòmica i ocupació. Fins ara hem identificat gairebé vuitanta mesures que hem agrupat en tretze àmbits.

Important! El document no inclou mesures adoptades per d'altres administracions, ni adoptades per organitzacions empresarials, sindicals o sectorials. De fet, hem definit aquest perímetre de mesures per no duplicar informacions que la DIBA ja comunica a través d'altres recursos (butlletí de polígons, butlletí Nexus, etc.)

Us demanem que us mireu el document i que ens indiqueu mesures que estiguin publicades en algun web municipal i que no s'hagin inclòs en aquest llistat. Indiqueu-nos també el web on estigui la mesura, si us plau.

L'objectiu és tenir un llistat de mesures locals el màxim de complert possible, que de ben segur és d'utilitat per tothom.

Aquest és un document de treball d'actualització permanent i, per tant, no és publicable.

5 comentaris

Ortega Rivera, Enrique

Companys i companyes,

El passat dimarts 16 de juny el Consell d’alcaldies del Vallès Occidental vaaprovar el Pla de Reconstrucció de la comarca davant la crisi generada per la Covid-19. El Pla es basa en quatre idees-força (Reinventem-nos, Protegim-nos, Activem-nos i responsabilitzem-nos) que articulen, al seu torn,  quatre grans blocs de mesures de caire transversals i territorial, de protecció social, de reactivació econòmica i de sostenibilitat i responsabilitat social. 

Clicant podeu consultar els documents de l'Acord polític i del Pla de reconstrucció.  

Salutacions,

Canals, Pep

Gràcies Enrique per compartir-lo! Com t'he dit abans és dels primers plans de reconstrucció/reactivació locals que he vist publicats. D'altres que he vist són els de La Llagosta, Badia del Vallès, primeres mesures del de Mataró, Esplugues.

Si us plau, si coneixeu d'altres plans ja publicats (no només declaració d'intencions), compartiu-los. Des de l'OTEDE en volem fer un seguiment, com ja vam fer amb els plans de xoc.

Muñoz Torrent, Xavier

Hola col.legues,

Per si no ho teniu recollit, URBACT també està recopilant iniciatives de les ciutats vinculades al programa, per fer front a la pandèmia. Han llançat un mapa col.laboratiu a fi de conèixer els projectes en els que els municipis estan treballant.

Salut! Xavier 

Pastor, Carles

Ajuntament de Gironella les aprova aquesta tarda. Demà et passo el link, Pep. Altres ajuntaments, que estiguem nosaltres al cas, són els que ja surten. Si veiem algun més t'ho vaig dient.

Muñoz Torrent, Xavier

Preneu nota:

Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Terrassa https://www.terrassaocupacio.cat

- Línia de suport als centres sanitaris de la ciutat que cerquen professionals del sector.

- Atenció no presencial

TMESA https://www.terrassa.cat/noticies/-/asset_publisher/KdWYOJc3Om98/content/noticies-els-autobusos-de-terrassa-seran-gratis-per-a-tothom-a-partir-de-dema-i-fins-al-9-d-abril?terrassaseotitle=Els%20autobusos%20de%20Terrassa%20seran%20gratis%20per%20a%20tothom%20a%20partir%20de%20dem%C3%A0%20i%20fins%20al%209%20d%27abril

- Els autobusos de Terrassa seran gratis per a tothom a partir de demà i fins al 9 d'abril

Seguim...