Documentació I Seminario-encuentro de observatorios socioeconómicos y urbanos locales (València 14 i 15 de juny de 2018)

Companyes i companys,

Adjunto la documentació de la trobada d'observatoris que va tenir lloc els dies 14 i 15 de juny a la facultat de Ciències Socials de la Universitat de València en què la XODEL hi va ser present, tant presentant la Xarxa com a bona práctica, com participant en una dinàmica compartida amb representants d'altres observatoris.

Recomano que mireu les ponències per veure la configuració i els projectes que estan desenvolupant els observatoris i entitats que hi van participar, a més de la XODEL: Instituto Canario de Estadística, Observatorio de Empleo y Economía "La Asomada" de Murcia, Universitat de València, Observatorio Urbano de Zaragoza, Observatorio Urbano de Inguralde-Garapen, Observatorios Insulares y Locales de Empleo de Canarias - Obecan, Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de la Ciutat de València.

Veureu que molts dels temes/problemes apuntats a les presentacions coincideixen amb els nostres: visualització i georeferenciació de la informació, mesura de la vulnerabilitat/desigualtat, dèficit d’informació a escala inframunicipal, dificultat d’accés a informació de la mateixa institució, prospectiva, etc.

Veureu també línies interessants a seguir i incorporar en els nostres observatoris: anàlisi qualitatiu, anàlisi de xarxes socials i identificació de temes crítics a través de piulades de Twitter, anàlisi de petites àrees, integració de registres administratius amb informació socioeconòmica vinculada a la persona que permeti l’anàlisi de petites àrees i anàlisis longitudinals, etc.

Aquesta trobada d'observatoris s'ha configurat en el marc de la REDEL (Red de entidades de desarrollo local) i la idea és que tingui continuitat, és a dir, que hi hagi una segona trobada. Quan disposem de més informació us la comunicarem per poder oferir-vos la possibilitat de participar-hi.

3
Etiquetes:
XODEL, REDEL, jornades
1
Temes:
Presentacions